Anadolu takımları hakkında neler biliyorsunuz?

Anadolu takımları hakkında neler biliyorsunuz?

2 148
Konular
3
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 2 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
40.40₺
Çekimlerim
0
Nizore5.jpg

Hepimizin bildiği Galatasaray , Fenerbahçe , Beşiktaş dışında , yani üç büyükler dediğimiz bu takımlar dışında kalan diğer süper lig takımlarına Anadolu takımları diyoruz ve Anadolu takımları arasında en tanıdık olanı ise şüphesiz Trabzonspor dur.

Herkesin bildiği gibi Anadolu takımları Süper Lig de inişli çıkışlı bir grafik çiziyorlar. Bir sene bakarsın şampiyonluğa oynar , bir bakarsın küme düşer onun yerini başka bir takım alır. Yani bildiğimiz çok az başarıları var mesela hepimizin hatırladığı Bursaspor şampiyonluğu Trabzonspor dışında süper ligde şampiyonluk kupasını kaldıran ikinci takım ama bizden önceki nesiller bilir.

Bir zamanlar Altay , Göztepe , Kocaelispor gibi takımlarımıza Avrupa kupalarında mücadele etmişlerdir ve önemli olaylara imza atmışlardır ama şimdi baktığımızda Anadolu takımlarının pek bir başarısı yok. Bunun en büyük sebeplerinden biri de altyapıya önem verilmemesidir.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Konular
4
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 5 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
36.69₺
Çekimlerim
50
Dediğiniz gibi altyapıya önem verilmiyor ancak başka sıkıntılardan var. Mesela biz Eskişehirsporluyuz bulunduğumuz yeri hak ediyormuyuz bize sorarsanız hak etmiyoruz. Şöyle süper denen ligdeki takımlara baktığınızda adamların taraftarı yok bomboş stada oynuyorlar ama Eskişehirspor öyle değildir. Şehir takımına sahip çıkıyor arkasında duruyor. Bizim bu duruma düşmemizin sebebi takımın yanlış yönetilmesi ve doğru kararlar verememeleri. Bilmem kaç yılında adam almışız ama adam hiç maça çıkmamış kaç bin euro borcumuz var. Boşa harcanmış paralar. Ve transferleri TL ile değil döviz ile yapılmasıdır. Çoğu takımda bu sorunlar vardır hele ki süper denen ligden düşüp geri çıkamayan takımlar da bu sorun daha çoktur. Nasılsa süper ligdeyiz diyip al adam gitsin ama düşcrz mi kalkcaz mı bunlar düşünülmüyor. Ama alt liglere düşünce elinden tutan olmayınca ve gelirler azalınca borçlar ödenemiyor ve kulüpler kapanmaya kadar gidebiliyor. Şahsi düşüncem taraftarı iyi olan Anadolu takımlarının süperligde olmasıdır. Daha çok rekabet daha çok çekişmeli olacağını düşünüyorum ama bizim istediğimize göre olmuyor malesef

Konular
3
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 5 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
32.78₺
Çekimlerim
50
Trabzonspor bu konuda başı çekiyor ancak 4 büyüklerin içinde olduğu için onları o gruba alamıyorum.
Son 20 yılda en çok dikkat çeken benim gözümde olan kulüpler Alanya,Akhisar ve Konyaspor oldu.Akhisarspor düşse de oynadığı dönemlerde çok başarılı performans sergiledi ve büyük kulüplere kök söktürdü.Avrupa'da daha önce Göztepespor çok başarılıymış.Benim izlediğim zamanlarda Ersun Yanal Gençlerbirliğini çalıştırdığında Uefa Kupasında çeyrek final oynatmıştı takımına.Bursaspor şampiyonluk yaşayarak tabii ki bu konuda en başı çekebilir.İngiltere Liginde Leicester City bile o takımların arasından şampiyon olabiliyor ancak bizim ligimizde bu çok mümkün gözükmüyor.Manisaspor,Sivasspor daha önce uzun bir süre ligimizde liderlik koltuğunda oturmuş ancak sonunda hüsrana uğramıştır.Gelir adaletsizliği ve çok başarılı performans gösteren oyuncuların 3 büyükler tarafından ayartılması da anadolu takımlarının moralini bozmak konusunda ilk sıralarda maalesef.Ben yine gelecek 10 yılda mutlaka bir anadolu ekibinden şampiyonluk bekliyorum.Hocasına sabır gösteren ve planlı giden kulüp içlerinden sıyrılacak ve şampiyonluk yaşayacaktır.

Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Anasayfa Giriş Yap Kayıt Ol