Dolar bir lira olsa dünya turuna çıkarım. Önce Avrupa yi gezerim. Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya. Hollanda da rüzgar gulleri her zaman ilgimi çekmiştir.
Sonra Amerika'ya giderdim. Hem ABD, hem Kanada görmek istediğim yerler arasında. Dünyada krallığı reddeden ve gücünü buradan alan iki yüz seneyi aşkın dünyaya yön veren dünyanın jandarması olan bu ülkeyi gerçekten merak ediyorum.
Ve Afrika. Dünyanın en geri kalan insanlarının diyarı. Şehirlerini, köylerini tarihten beri yapageldikleri kendilerine özgü yaşam becerilerini. Sonra yaban hayatıni merak ediyorum. Aslanların, zebralarin, zurafalarin ve daha nice yabani canlıyı kendi ortamlarında görmek gerçekten ilginç olurdu.
Dolar bir lira olsa muhtemelen şuan bindigim arabaya binmezdim. Muhtemelen şuan piyasa ederi elli bin dolar olan arabalardan alırdım. Buna gücüm yeterdi. Yani maasimiz aynı kalmak şartıyla.
Dolar bir lira olsa yazları en az iki hafta, iyi otellerde konaklamak şartıyla deniz kenarında tatil yapardım.
Aslında doların bir lira olmasına gerek yok yukarıda saydiklarimin gelecek kaygısı yaşamadan gerçeklesmesi için. Ülke olarak bilime, eğitime, sanata, sağlığa gereken önemi versek, demokrasi kültürünü icsellestirsek, kanunlara uygun bir düzen sağlayıp adeleti insanlar için lüks olmaktan çıkarsak( aynen Batı'nın yaptigi gibi) refah bir yaşam kendiliginden gelir. Kışın yesermeyen ama ilkbaharda gürül gürül canlılık akan doğa gibi. Şartlar yerinde olsun yeter. İnsan her yerde insan. Yeterki insanın içindeki iyinin kazanmasını hedefleyen bir toplum olalım. Gerisi kendiliğinden gelir