Dolar 1 TL Olsa Ne Yapardınız?

Dolar 1 TL Olsa Ne Yapardınız?

40 1,220
Konular
2
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 4 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
28.51₺
Çekimlerim
0
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Dolar 1 TL Olsa Ne Yapardınız.jpg

Evet arkadaşlar doların sert yükselişi ile ilgili haberlere çokça rastladığımız bu günlerde fantastik bir soru aklıma geldi.

Şuan Dolar 1 TL olsa ne yapardınız? İlk ve ikinci yapacağınız şeyi yazarsanız oldukça güzel bir konu oluşacağını düşünüyorum.

Ben hemen gidip yaklaşık 50-60 adet ekran kartı alır, mining yapardım
:)

Konular
6
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 10 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Geçen çok güzel hareketler bunlarda 1 TL'nin 10 dolar olduğu konusunu alan bir skeç yapılmıştı. Soruyu görünce aklıma o skeç geldi. Aslında o skeçte yapılan her şeyi yapardım. Ancak yapmak istediğiniz ilk iki şeyi yazmışsınız. İlk olarak sahip olmak istediğim fotoğraf makinesi bilgisiyar cep telefonu gibi teknolojik ürünleri alırdım. İkinci olarak sık sık yurt dışına çıkardım bakanımızın dediği gibi beyin göçü yapmayarak DÜNYAYI KEŞFEDERDİM. Ah ah nerde o günler. Şimdilerde hayatımız dolar olmuş. Doların düşmesini değil acaba dolar nereye kadar çıkacak onu hayal ediyoruz. Umarım en kısa sürede dolar düşer de biz de rahat nefes alırız. Öyle 1 TL olmasınada gerek yok.

Konular
11
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 5 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
Şu an dolar yüksek olduğu için maaşımızın değeri çok düşük. Her şey çok pahalı doların 1₺ olma hayali için sizi tebrik ediyorum ama güzel bir konu. İnsanı uçsuz bucaksız hayallere götürüyor gerçekten. Neler yapılmaz ki evini arabanı alırsın Türklerin yatırım için düşündükleri tek şey ev zaten. Hatta çok para geçerse apartman dikip daireleri kiraya verip yattığı yerden para kazanma fikri 😂 dolar 1 TL olsa konusuna gelince hayalim instagram'da fenomen olmak herhalde oraya yatırım yaparım reklamlar falan gelir zaten. Teşekkürler yüzümde tebessüm uyandırdığınız için güzel bir başlık olmuş İyi günler🌸😊

Konular
0
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 3 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
24.69₺
Çekimlerim
0
Ekli dosyayı görüntüle 374

Evet arkadaşlar doların sert yükselişi ile ilgili haberlere çokça rastladığımız bu günlerde fantastik bir soru aklıma geldi.

Şuan Dolar 1 TL olsa ne yapardınız? İlk ve ikinci yapacağınız şeyi yazarsanız oldukça güzel bir konu oluşacağını düşünüyorum.

Öyle bişey olursa bende gider tüm paramla dolar alırdım tekrar yükselicek kaçarı yok yani mining yapmak ta mantıklı ama dolar almak bana göre daha mantıklı. :)

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
Konular
8
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Dünya turuna çıkardım herhalde. Ama şunu da unutmamak lazım ki ülkenin ekonomik durumuna bakmakta fayda var. Nitekim dolar 1 tl olsa bile halen üretim yoksa ben direk dövize yatırım yaparak tekrar yükselmesini beklerdim. Eğer üretim yoksa ihracat ve ithalat arasındaki cari denge eksi yönde harekete devam edecektir. Cari dengeyi tutturamayan ülkeler rezerv para karşısında erimeye devam ederler. Ya üretecesin ya da ürettiğin kadar tüketeceksin. Başka türlü rezervlerini elinde tutmanın şansı yok. Dolar istediği kadar 1 tl olsun yine ve yeniden eski konumuna gelecektir. O sebeple biz de dolar 1 tl gibi bir fiyatlanmayla bize çok güzel bir konfor sağlasa bile biz onun bize tesir edeceği noktaları da hesap etmeliyiz. Örneğin dolar 1 tl olunca piyasadaki dövize endeksli her şey 9 kat ucuzlayacak ve insanlar beklettikleri tüm ihtiyaçlarını almak için market ve pazarlara saldıracak. Mesela ben ekran kartı alabilmek için aylardır para denkleştirmeye çalışıyorum. Eğer dolar bir lira bandına inerse ben de direk 3 tane birden alabilirim hem de. Bu da demek oluyor ki tüketim artacağı için ürünlere olan talep artacak ve bu talep doğrusunda karşılanamayan arz fiyatlanmaya ve dolaylı yoldan enflasyona sebep olacak. Fakat bu enflasyon arzın artırılmasıyla dengelenip bir süre sonra da sıfırlanacaktır. Hatta piyasada alım gücü yükseldiği için bazı arz oluşturucular piyasaya girmek için rekabete girecek ve bu sebeple Pazar üzerinde ürün sayısı artacağından piyasa bizim lehimize eksi enflasyonla şekillenecektir. Her zaman rezerv paranın yerel para karşısında değer kaybetmesi tüketicinin yararına olmaktadır. Üretici bazında ise aynı şey geçerli olmayabiliyor. Dolarla ihracat yapan birçok yerli üretici batma tehlikesiyle karşılaşacak ya da dış pazarda fiyatlanma yapacağından hacim kaybedecek. Çiftçi yerli pazarda 1 liraya malettiği buğdayı farklı bir ülkeye 1 dolardan satarsa eline 9 lira para geçmesi mümkünken ürettiği buğday bir anda bir lira gibi bir rakama düşmüş olacak. Bu da doların düşüşünün hepimize yaramayacağı açık bir şekilde anlaşılabiliyor. İyi forumlar.

Konular
4
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 4 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
38.33₺
Çekimlerim
0
Dolar bir lira olsa dünya turuna çıkarım. Önce Avrupa yi gezerim. Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya. Hollanda da rüzgar gulleri her zaman ilgimi çekmiştir.
Sonra Amerika'ya giderdim. Hem ABD, hem Kanada görmek istediğim yerler arasında. Dünyada krallığı reddeden ve gücünü buradan alan iki yüz seneyi aşkın dünyaya yön veren dünyanın jandarması olan bu ülkeyi gerçekten merak ediyorum.
Ve Afrika. Dünyanın en geri kalan insanlarının diyarı. Şehirlerini, köylerini tarihten beri yapageldikleri kendilerine özgü yaşam becerilerini. Sonra yaban hayatıni merak ediyorum. Aslanların, zebralarin, zurafalarin ve daha nice yabani canlıyı kendi ortamlarında görmek gerçekten ilginç olurdu.
Dolar bir lira olsa muhtemelen şuan bindigim arabaya binmezdim. Muhtemelen şuan piyasa ederi elli bin dolar olan arabalardan alırdım. Buna gücüm yeterdi. Yani maasimiz aynı kalmak şartıyla.
Dolar bir lira olsa yazları en az iki hafta, iyi otellerde konaklamak şartıyla deniz kenarında tatil yapardım.
Aslında doların bir lira olmasına gerek yok yukarıda saydiklarimin gelecek kaygısı yaşamadan gerçeklesmesi için. Ülke olarak bilime, eğitime, sanata, sağlığa gereken önemi versek, demokrasi kültürünü icsellestirsek, kanunlara uygun bir düzen sağlayıp adeleti insanlar için lüks olmaktan çıkarsak( aynen Batı'nın yaptigi gibi) refah bir yaşam kendiliginden gelir. Kışın yesermeyen ama ilkbaharda gürül gürül canlılık akan doğa gibi. Şartlar yerinde olsun yeter. İnsan her yerde insan. Yeterki insanın içindeki iyinin kazanmasını hedefleyen bir toplum olalım. Gerisi kendiliğinden gelir

Konular
0
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 4 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
26.55₺
Çekimlerim
0
Doların 1 TL olmasını hayal etmesi bile çok zor gerçi bundan 8 yıl önce dolar 8,60 yerine 2,50 idi. O günlerin kıymetini bilememişiz. Ben Almanya ya gitmiştim 8 yıl önce o zaman 2,50 pahalı geliyordu ne komik şuan gitmeye kalksam gidemem gerçi : ) Gerçek ama acı. İlk olarak telefon alırdım ben de daha sonra sürekli yurtdışında olsak işçi olsak daha karlı demeyi bırakırım amazona filan zevkine girip düşen fiyatlara zevkle bakarım hayal etmem diyordum ama hayal ettim İnşallah nasip olur gerçi hayırlısı olsun ne olacağı belli olmaz her durum insana başka bir şey yaşatıyor o durum ne yaşatır bilemeyiz. Hayırlısı...

Konular
1
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 6 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
32.19₺
Çekimlerim
0
Dolar bir TL olsa neler yapılmaz ki mesela her şeyin fiyatı bir anda düşer. Dolar bazında gelen her ürünü aynı fiyattan alırız. TL kazanıp dolar harcamak zorunda kalmayız. Tabi vergileri es geçiyorum. Gençlerimiz daha iyi bir hayat için yurtdışına gitmez , memleketinde üretir memleketinde kazanır.
Hayat kalitemiz yükselir. Hayata bakış açımız değişir diye düşünüyorum. Alım gücümüz çok ama çok düştü son zamanlar da. Bir iPhone almak için ya borca giriyoruz ve ya dört, beş aylık maaşı bağlıyoruz. Yurt dışına çıktığım zaman izlenimlerimde orada yaşayan insan alım yaparken çok dikkat ediyor. Mesela iphone 12 diyelim. Burada 15 bin TL diyelim. Biz bu parayı tamamlayınca düşünmeden verebiliyoruz. Ama onlar 1000 euro (birim olarak düşünelim) verirken düşünüyor acaba ihtiyacım var mı? yada 1000 euro vermeye değer mi?
Bizler lüksü seviyoruz. Şahsen bende öyleyim ama dolar 1 TL olsa Türkiye'de herkes en son model cep telefonu en son model pc ve en son model pahalı aracı kullanır. Belki 1 TL olmazda umut edelim düşsün de alım gücümüz yükselsin daha ferah ve rahat bir hayat yaşayalım. Kendimizi hiç birşey den kısıtlamadan. Gözümüz gönlümüz kalmadan. İstediğimiz her şeye sahip olup geleceğe umutla bakalım. Ve çocuklarımıza ileriye dönük bir şeyler bırakabilelim. Umudumuz o yönde ama ne olur bunu da zaman gösterecek. Her şey iyi olacak diyelim bekleyelim bakalım.

Konular
2
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 3 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Müzik yapmak ve Podcast kayıtları alabilmek için bir home stüdyo kurmaya çalışıyorum. Ekipmanlar ise gerçekten çok pahalı ve alınacak olan ekipmanlar kullanışlı, uzun süre işi götürecek derecede olmalı. Doların yüksek olması bunu oldukça zor kılıyor. ilk işim güzel bir home stüdyo kurmak oalcaktır. İkinci işim ise görsel içerikler de üretebilmek adına iyi bir video kamera almak olacaktır.

Konular
5
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 2 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
64.48₺
Çekimlerim
0
Ekli dosyayı görüntüle 374

Dolar 1 tl olsa yapacağım ilk şey bir tertemiz dublex ev almak , altına güzel bir araba çekmek, oyuncu bilgisayarı kurmak vb . Abartı gibi duruyor fakat şuan ki türkiye şartlarında bunları almak zor ama dolar 1 tl olduğunda bu fiyatlar bi anda 5 6x inecektir. Ornek bir ev 300000 tl ise 6 ya böldüğümüzde 50000 tl civarı birşey oluyor, 50000 tl ye aldığımız en kötü araba lar ise bi anda en ucuz hale gelecektir. Doların 1 tl olmasını dört gözle bekliyoruz .D

Konular
0
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 3 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
28.84₺
Çekimlerim
0
Ben dolar alırdım ama istedigim tüm ihtiyaçları aldıktan sonra mesela telefon sonra güzel bir masaüstü bilgisayar ve donanımları sonra tablet sonra güzel bir tatil ayrıca karavan almayı düşünürdüm ha bide ayrı eve çıkar rahatıma bakardım insanoğlu hayal kurmayı çok sever ama elinde birşey olmadan hayal kurmak ıslak odunu yakmaya çalışmak gibidir ne kadar da yakmaya çalışırsanız o odun kurumadan ateş yakamazsınız
Biz doların düşmesini istiyoruz ama belkide dolar yükselmiyor da türk parası deger kaybediyordur bunu bilemeyiz
Bence doların düşmesi için ihracat ve ithalatta dolar yerine türk lirası kullanılmalı ve ayrıca bizi yöneten insanlar cari endeks dengesini kurmaya çalışmalı
Biz bir markete gittiğimizde paramız ne kadarsa o parayla denk fiyatta eşyalar alıyoruz ama yöneticiler ithalatı yaparken dolar üzeri yaptığı için para çıkışmıyor ve borç olarak alıyorlar borcuds dolar üzeri alıyorlar ve bu yüzden borç her geçen gün faiz görmüş gibi artıyor ve yönetim bu borcu vergi altindan bizden kestiği için bizde ay başını nasıl getireceğimizi bilemiyoruz.BENCE ihracat ve ithalat ta türk parası kullanılırsa en azından para yaygınlaşır ve bşr süre sonra belki de dolar ve euro gibi döviz olabilir umarım o günleri de görebiliriz sözümü şu özlü sözle bitirmek istiyorum ;
ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN...
GÖRELİM MEVLAM NEYLER ,
NEYLERSE GÜZEL EYLER...

Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Anasayfa Giriş Yap Kayıt Ol