Üniversite Eğitimi hk.

Üniversite Eğitimi hk.

1 138
Konular
1
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 10 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
18.20₺
Çekimlerim
0
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Herkese iyi geceler..

Yatarken aklıma geldi sık sık herkesin de aklına gelebilecek bir şey bu konu.

üniversite okumak nizore.jpg

Siz şu anki sistemde üniversite eğitiminden memnun musunuz ?

Yani herkesin üniversite okuması ne kadar mantıklı geliyor ? Yanlış düşünüyor olabilirim ama tabiri caizse kıytırık üniversitelerin kıytırık bölümlerini okuyarak ona harcanan masraf yerine o kişilerin daha farklı istihdam sağlaması daha mantıklı olmaz mı?

Öğrenci mezun oluyor ama bu sistemde zaten açıkta kalıyor. Böyle olması yerine onlardan daha farklı bir şekilde faydalanılma ihtimali yok mu ? Yani dediğim yanlış anlaşılmaya yol açmasın ama okumak için okunmasa daha iyi olur gibi düşünüyorum. Soru sorarak ilerledim hep maksat konu konuyu açsın sohbetimiz kaynaşsın forum canlansın :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Konular
0
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 1 Gün
NZ Yaş
41
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
35.54₺
Çekimlerim
0
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Üniversite ortamı olsun arkadaşlıkları olsun değişik ve her gencin yaşaması gereken bir ortam. Tabiki asıl mevzumuz üniversitelerden aldığımız eğitim ne kadar yeterli veya daha değişik bir sistemle daha kaliteli bir eğitim mi olmalı ? Bence tartışmaya mahal vermeden üniversite eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor. Açıköğretim tamamen boş , 2 yıllık üniversiteler tamamen boş , kaldıkı bir çok 4 yıllık bölüm bile boş iş yapmaz. Öyle bir sistem geliştirmeli ki , kişinin sayısal ve sözel bilgisi ölçüldükten sonra , yetenek taraması veya yetenek sınavı da yapılmalıdır. Bu sonuçlardan elde edilen verilere göre , kişinin de isteği doğrultusunda ya sayısal sözel bölüm okumalı ya da yeteneği ney ise o yönde fiziksel başarıya ulaşacak mesleklere yönlendirilmeli

Konuyu toplam 0 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 0 misafir)

Anasayfa Giriş Yap Kayıt Ol